«Tricolori» teško sa Mađarima
Francuzi i dalje bez Parkera

Prijateljska utakmica

«Tricolori» teško sa Mađarima

Košarkaška reprezentacija Francuske nastavila je sa odigravanjem prijateljskih mečeva. Francuzi se kao i naša selekcija pripremaju za nastup u dodatnim kvalifikacijama, s tom razlikom što su im protivnici u Grupi B Italija i Finska.

Tricolori su u Parizu u egzibicionoj igri nadigrali Mađarsku teže nego što se očekivalo. Bilo je 70:69.

Treba kazati da su domaćini igrali sa pola snage, a da su ponovo bili lišeni usluga Tonyja Parkera koji će možda propustiti prvu fazu baraža.

Prvo ime susreta bio je Nando De Colo koji je uz 18 poena dodao i 6 skokova. Dvocifren učinak imao je Florent Pietrus (10), dok su Boris Diaw i Nicolas Batum dodali po 9 poena.

U poraženom timu bolji od ostalih bili su Istvan Nemeth (18) i Peter Lorant (17).

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.