Tunis prvak Afrike

Nigerija nemoćna u finalu

Tunis prvak Afrike

E. Škorić

Košarkaši Tunisa ponijeli su titulu najbolje afričke reprezentacije.

Na tek završenom Afrobasketu Tunis je u finalu pobijedio Nigeriju sa 77:65, pa je stigao do svoje druge titule prvaka Afrike. Nigerija je branila naslov, no u finalu je ipak bila nemoćna.

Prvi period igre dobili su Nigerijci sa 14:8, no ostatak meča protekao je u dominaciji Tunižana, koji su zasluženo postali prvaci svog kontinenta.

Ziyed Chennoufi je predvodio Tunis sa 19 poena i tri skoka te tri asistencije, dok je Nizar Knioua ubacio 16 poena i pritom udijelivši četiri asista. Na drugoj strani Ike Diogu je ubacio 20 poena, imao i 10 skokova, ali to nije bilo dovoljno njegovoj selekciji u ovom meču.

U utakmici za treće mesto Senegal je pobijedio Maroko sa 73:62.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi