Valencija položila oružje, Real poveo u finalnoj seriji

ACB liga

Valencija položila oružje, Real poveo u finalnoj seriji

D. Vejo

Košarkaši Real Madrida savladali su večeras u prvoj utakmici finalne serije play-offa ACB lige Valenciju rezultatom 87:81, po četvrtinama je bilo 21:21, 22:22, 22:16 i 22:22, te tako poveli u seriji.

U dosta uzbudljivom i neizvjesnom meču, Madriđani su na koncu pokazali veći kvalitet i tako stigli do prednosti.

Valencija je u prve dvije četvrtine igrala dosta dobro, čime na predah obje ekipe odlaze bez prednosti (43:43).

Treći kvartal bio je odlučujući za Madriđane. Sjajni Sergio Llull i Rudy Fernandez vodili su glavnu riječ u trećoj četvrtini. Zahvaljujući ovom dvojcu, domaćin je stigao do prednosti od plus šet (65:59) koju je čuvao u nastavku.

Posljednji period, donio je kvalitetnu odbranu ali i napad na obje strane. Isti je završio 22:22, čime je Real poveo u finalnoj seriji.

Do trijumfa, Real je predvodio raspoloženi Llull sa velikih 20 poena, a pratio ga je Fernandez sa 19, dok se u redovima Valencije istakao Emeterio sa 14 postignutih koševa.

Finalna serija igra se na tri pobjede, a naredni susret zakazan je za nedjelju. Domaćin je ponovo Real.

Zaprati BC Real Madrid, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
BC Real Madrid Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi