Velika borba za osmo mjesto na Istoku

NBA liga

Velika borba za osmo mjesto na Istoku

E. Škorić

Brooklyn, New Orleans i Miami upisali su pobjede u sinoćnjim mečevima NBA lige.

Spomenute ekipe nastavljaju da vode bitku na Istoku za pozicije koje vode u doigravanje.

Brooklyn Netsi su sa 107:99 bili bolji od Los Angeles Lakersa i još uvijek drže osmo mjesto, dok je Miami savladao Detroit sa 109:102. Sjajni Dwyane Wade ubacio je čak 40 poena. Za Netse je briljirao Brook Lopez sa30 poena.

Cleveland Cavaliersi su se mučili protiv Philadelphije 76ersa, ali su na kraju dobili rezultatom 87:86. LeBron James je ubacio 20 poena kod domaćih, Robert Covington 19 na drugoj strani.

Houston Rocketsi su nadigrali u Washingtonu Wizardse sa 99:91. James Harden ubacio je 24 poena, kod domaćih John Wall je ubacio 25. New Orleans Pelicansi su bili bolji od Minnesote Timberwolvesa sa 110:88. Briljirao je Anthony Davis sa 28 poena. 

San Antonio je pred svojim navijačima sa 103:89 savladao Memphis, a najbolji na meču bio je Kawhi Leonard sa 25 poena, dok je Tony Parker ubacio 17. OKlahoma je sa 109:97 savladala Phoenix u gostima. Rusell Westbrook opet sjajan sa 33 poena.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.