Vrlo dobra partija Preldžića

BEKO Liga

Vrlo dobra partija Preldžića

Na otvaranju 24. kola BEKO lige vodeći dvojac, Efes Pilsen i Fenerbahce je upisao pobjede i nastavio borbu za prvu poziciju pred doigravanje. Šest kola prije kraja Fenerbahce ima jednu pobjedu manje.

Fenerbahce je teže od očekivanog slavio pobjedu protiv Antalyje (94:88). Tim Bogdana Tanjevića je odigrao napadački veoma dobro, ali u odbrani je dosta škripalo, što je rezultiralo s 88 primljenih poena. Naš dvojac je bio dobar u pobjedi svog tima.

Emir Preldžić je upisao 16 poena i 7 skokova, a Damir Mršić 4 poena i 1 asistenciju. Prvo ime Tanjevićevog tima bio je Mirsad Turkcan, koji je upisao 17 poena i 7 skokova, a 17 poena je upisao i Tarence Kinsey. Aaron Jackson je s 23 poena i 6 skokova bio prvo ime Antalyje.

Lider na tabeli Efes Pilsen, imao je lakši trening protiv Bornove (94:67). Iako su neki mediji prije dva dana prenijeli informaciju kako je Boštjan Nachbar dobio otkaz, slovenaćki reprezentativac je nastupio u dresu Efesa i ubacio 10 poena. Igor Rakočević i Preston Shumpert su bili najbolji sa po 20 poena, dok je kod Bornove najbolji bio David Smith sa 22 poena i 12 skokova.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.