Westbrook i Durant vratili Oklahomu u život

Prvi trijumf u finalu Zapadne konferencije

Westbrook i Durant vratili Oklahomu u život

Oklahoma City Thundersi smanjili su rezultat u ukupnom skoru finala Zapadne konferencije trijumfom nad San Antonio Spurisma rezultatom 106:97.

Rezultat u ukupnom skoru sada glasi 2:1 u korist San Antonia. U dosta ujednačenoj utakmici San Antoniu je u rezultatskom smislu pripala tek prva četvrtina, dok je pobjednik tri preostale bio domaći tim.

Prvi period igre Spursi su riješili u svoju korist sa 29:28, da bi već u naredenom Oklahoma City napravio preokret i na poluvrijeme otišao sa četiri koša prednosti.

Prednost je održana i u trećem odnosno četvrtom periodu pa jemeč završen rezultatom 106:97.

Najefikasniji igrač susreta bio je Westbrok sa 26 poena, dok je samo poen manje postigao Kevin Durant. U poraženom timu najefikasniji bio je Ginobili sa 23 poena.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.