Wizardsi došli na korak od plasmana u polufinale Istoka
Foto: EPA

Wizardsi u neizvjesnoj utakmici savladali Atlantu

Wizardsi došli na korak od plasmana u polufinale Istoka

D. Rakanović

Washington Wizardsi savladali su u neizvjesnoj utakmici Atlantu Hawkse sa 103:99 i došli na korak od plasmana u polufinale Istočne konferencije NBA lige. 

Wizardsi su u svom Verizon centru došli do pobjede zahvaljujući odličnoj odbrani u finišu utakmice. 

Utakmica je cijelo vrijeme bila neizvjesna, a Wizardsi su je prelomili jednim pogođenim bacanjem Gortata na dva minuta prije kraja za 101:96. Hawksi u posljednje dvije minute postižu samo tri poena preko Schrodera.

Wizardse je do pobjede predvodio sjajni Bradley Beal sa 27 poena. Pratili su ga John Wall sa 20 poena, uz 14 asistencija i šest skokova i Otto Porter Jr. sa 17 poena. 

Hrvatski reprezentativac Bojan Bogdanović odigrao je veoma dobru partiju. Postigao je 14 poena i imao šest skokova i jednu ukradenu loptu za 24 minuta na parketu. 

Kod Hawksa najefikasniji je bio Dennis Schroder sa 29 poena i 11 asistencija. Pratili su ga Paul Millsap sa 21 poenom i 11 skokova, te Tim Hardaway Jr. sa 15 poena. 

Washington sada vodi sa 3:2, a šesti meč je na rasporedu u Atlanti 29. aprila u 1:30 sati po srednjoevropskom vremenu. 

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi