Yao Ming sedam dana van parketa

Yao Ming sedam dana van parketa

Kineski košarkaš Yao Ming, centar NBA ekipe Houston Rockets koji se povrijedio na utakmici protiv Washington Wizardsa, morat će zbog istegnuća lijevog skočnog zgloba pauzirati samo sedam dana.

Yao Ming se povrijedio već u prvoj četvrtini utakmice, nakon svega šest minuta igre u dresu Houstona. Center Wizardsa JaVale McGee je dva puta oborio Minga na parket, a nakon drugog prekršaja su ga odnijeli u svlačionicu i na poluvremenu objavili da se neće vraćati u igru.

Jučerašnji pregled magnetnom resonancom je pokazao da povreda nije težeg oblika.

Kinez je zbog loma kosti lijevog stopala propustio cijelu prošlu sezonu. Sedmostruki učesnik All-Star utakmica ove sezone prosječno postiže 10.2 poena i 5.8 skokova.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.