Zagreb i Budućnost preživjeli
Krunoslav Simon je odigrao odličnu utakmicu

Eurochallenge

Zagreb i Budućnost preživjeli

Nakon pet odigranih kola u Eurochallengu Gottingen i Scavolini su osigurali mjesta u četvrtfinalu, a imena ostalih šest klubova saznaćemo nakon posljednjeg šestog kola.

Zagreb je iznenadio FMP u Železniku, dok je Budućnost domaćom pobjedom ostala u igri za prolaz dalje. Od ekipa koje nemaju šansi za četvrtfinale to su samo Liege i Ael Proteas.

U grupi I je Gottingen domaćom pobjedom protiv Krasnye (89:68) osigurao jednu od prve dvije pozicije i prolazak u četvrtfinale, dok je Eiffel Towers nanio poraz Ael Proteasu (91:79 ) kojim je kiparski tim završio svoje takmičenje u ovogodišnjem Eurochallengeu.

Zagreb je slavio pobjedu u Železniku kod FMP-a rezultatom 74:63 i tako ostao u igri za plasman dalje, dok je Artland slavio u gostima kod Liegea (100:92). Ovim porazom Liege je ispao, dok ostala tri kluba s istim šansama ulaze u posljednje kolo. U pobjedi Zagreba prvo ime je bio Krunoslav Simon sa 23 poena, dok su Filip Čović i Bojan Radetić kod FMP-a postigli po 13 poena.

Scavolini je već ranije osigurao prvu poziciju u grupi K, tako da su u Podgorici igrali nešto opuštenije što je pomoglo Budućnosti da im nanese prvi poraz (90:87). Ovom pobjedom su igrači Dejana Radonjića ostali u igri za prolaz dalje. U pobjedi Podgoričana bh. reprezentativac Nemanja Gordić je upisao 15 poena. Pobjedu je ostvario i Radojevićev Apoel protiv Chalona (85:72), ali naš igrač nije ulazio u igru.

U grupi L su obje pobjede slavili domaći timovi, tako da kolo prije kraja svi timovi imaju šansu da se nađu među najboljih osam. Enisey je bio bolji od Antwerpena sa 89:77, dok je Lance Williams upisao 10 poena i 3 skoka u pobjedi Banvita nad Roanneom (95:83).

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Najnovije vijesti