Zvezda dobila novo pojačanje
Foto: KK Crvena zvezda

Evropski biser u crveno-bijelom dresu

Zvezda dobila novo pojačanje

KK Crvena Zvezda dobio je novo pojačanje. Član aktuelnog srbijanskog šampiona danas je postao Boriša Simanić, jedan od najtalentovanijih igrača Evrope. Simanić je sa Zvezdom potpisao četvorogodišnji ugovor, po kome će crveno-bijeli dres nositi do 2020.godine.

18-godišnji košarkaš u redove Crvene zvezdu stigao je 2013. godine, a prvu seniorsku sezonu proveo je u ekipi FMP-a.

U isto vrijeme nastupao je za juniorski tim crveno-bijelih sa kojim je osvojio Euroligu u Milanu, dok je godinu dana kasnije stigao do drugog mjesta na završom turniru u Madridu.

Simanić se smatra biserom evropske košarke, što pokazuje i podatak da je ove godine nastupao na All Star utakmicama najboljih mladih igrača Evrope i svijeta.

Radi se o prilično visokom igraču (2.09), kojeg odlikuje izuzetan šut sa distance.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi