Zvezda na korak od TOP 16 faze, CSKA nemilosrdan

Odigrane tri utakmice sedmog kola Eurolige

Zvezda na korak od TOP 16 faze, CSKA nemilosrdan

Tri utakmice sedmog kola najjače evropske košarkaške lige odigrane su večeras, a novu pobjedu upisali su košarkaši Crvene zvezde. 

Radonjićeva ekipa slavila je u okviru grupe D protiv Neptunasa rezultatom 79:62. Zahvaljujući seriji 19:0 koju su gosti napravili u drugoj četvrtini Neptunas je na odmor otišao sa minimalnim vodstvom, bilo je 37:35. 

Zvezda je u drugom poluvremenu zaigrala u istom ritmu kao i u prvoj četvrtini i slavila na kraju rezultatom 79:62. Najefikasniji u redovima Zvezde bio je Marjanović sa 24 poena, dok je 19 dodao Blažič. Gailius je u redovima Neptunasa postigao 18 poena. 

Fenerbahče na svom parketu nije imao problema protiv Turowa. Domaćin je slavio rezultatom 89:74. Domaće je do pobjede vodio Goudelock sa 21 postignutim poenom, dok je 16 dodao Nemanja Bjelica. Kod Turowa Moldoveanu je postigao 16 poena. 

CSKA Moskva upisala je sedmi trijumf u isto toliko kola, ovaj put u Nokia Areni u Tel Avivu protiv aktuelnog prvaka Evrope, Maccabija rezultatom 84:58. Goste je do pobjede vodio Sonny Weems sa 19 poena, dok je 15 postigao Kaun. Kod domaćina 14 poena postigao je Devin Smith. 

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.