Zvezda u Pioniru bolja od Unicsa, Ulm razbio Galatu

Zvezda u Pioniru bolja od Unicsa, Ulm razbio Galatu

M. Šljivak

Košarkaši Crvene zvezde savladali su večeras ekipu Unicsa u Pioniru rezultatom 83:71 u susretu 4. kola grupe L Eurcocupa.

Unics je bolje odigrao prvi period. Vodili su cijelim tokom ovog perioda, te su nakon prve četvrtine imali šest poena prednosti 26:20. Imao je ruski tim prednost sve do samog finiša drugog perioda, ali onda Zvezda pravi seriju od 11:0, te prelati u vodstvo 41:40. N apoluvrijeme je ipak Unics otišao sa dva poena prednosti 43:41.

Zvezda je serijom od 14:0 otvorila treći period, te su u potpunosti preuzeli kontrolu nad susretom. Nakon 30 minuta igre Zvezda je vodila sa 13 razlike 63:50.

U posljednjoj četvrtini Zvezda je uspjela održati prednost, te su došli do veoma bitne pobjede koja ih ostavlja u igri za plasman u četvrtfinale.

Rakočević je predvodio Zvezdu sa 21 poenom, dok je Mire Chatman sa 18 poena bio najefikasniji kod gostiju.

U drugom susretu ove grupe njemački Ulm je dekalsirao turski Galatasaray 91:70. Domaće su do pobjede predvodili John Bryant sa 20 i Allan Ray sa 18 poena.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.