BBC izabrao 10 najljepših stadiona na svijetu

Na listi i stadion iz regiona

BBC izabrao 10 najljepših stadiona na svijetu

E. Škorić

Poznati BBC napravio je listu 10 najljepših stadiona na svijetu, a na šestom mjestu je stadion iz susjedne Hrvatske.

Gospin dolac u Imotskom našao se u izboru uglednog medija, te je svršen na šesto mjesto najljepših stadiona na svijetu. Iza sebe je 'ostavio' CenturyLink Field (Seattle, SAD), The Floating Stadium (Singapur), Hasteinsvollur (Island), te legendarne staze u Monte Carlu.

U BBC-evom izboru najljepši stadion na svijetu je Estadio BBVA Bancomer, na kojem igra meksički Monterrey. 

Na broju dva je neobični HPCA stadion u Dharamsali (Indija), a onda slijedi i golferski teren Big Sky Golf u kanadskom Pembertonu, pa Estadi Comunal D'Andorra La Vella (Andora), dok je peto mjesto rezervisano za Queenstown Evetn Centre na kojem nastupaju ragbijaši Novog Zelanda.

Možda ste pomislili kako će na listi biti smješteni stadioni najvećih evropskih klubova, no BBC se odlučio ovaj put za pomalo neobične infrastrukture, a često je dobar doprinos toj ljepoti dala i sama priroda.

Stadion Imotskog na šestom mjestu

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi