Floyd uskoro u odabranom društvu: Klub sportista milijardera
Foto: EPA

Trenutno ovaj 'klub' ima dva člana

Floyd uskoro u odabranom društvu: Klub sportista milijardera

Mediji su mjesecima najavljivali "borbu stoljeća" između američkog boksera Floyda Mayweathera i irskog MMA borca Conora McGregora. Meč se konačno i održao, Mayweather je pobijedio, a mediji i dalje ne prestaju pisati, kako o meču, tako i o njegovi makterima.

Stiče se dojam da je ovaj meč održan isključivo zbog finansijske dobiti, a agresivna promocija je očigledno upalila. Meč je donio ogromnu zaradu, kako organizatorima, tako i borcima.

Naravno Floyd "Money" Mayweather je opravdao nadimak i sebi priskrbio pozamašnu svotu novca. Naime, Mayweather je sada na dobrom putu da postane milijarder. On je od "borbe stoljeća" već inkasirao oko 100 miliona dolara, a kada se sabere zarada od "pay-per-viewa", prodaje karata i reklama, on bi mogao zaraditi i do 350 miliona dolara.

Mayweather je ogromne svote novca počeo zarađivati od kad je sklopio partnerstvo s produkcijskom kompanijom Showtime, a u dvije i pol godine njihove saradnje, navodno, je zaradio 750 miliona dolara.

Dakle s novom zaradom, Mayweather, bi se treba priključiti klubu sportista milionera, koji za sada broji svega dva člana. Riječ je o bivšem golferu Tigeru Woodsu, čije se bogatstvo procjenjuje na 1.4 milijarde dolara, i najboljem košarkašu svih vremena Michaelu Jordanu koji je "težak" 1.5 milijardi dolara.

Ova dva sjajna sportaša i biznismena su 90% svog bogatstva stekla kroz sponzorstva, a Forbes navodi da, ukoliko uračunamo inflaciju, ovom klubu pripadaju i Arnold Palmer, Jack Nicklaus i Michael Schumacher.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi