Hamilton: Pištolj je bio uperen u glavu, ovo je strašno

Napad na ekipu Mercedesa

Hamilton: Pištolj je bio uperen u glavu, ovo je strašno

E. Škorić

Aktuelni svjetski šampion Formule 1 Lewis Hamilton ispričao je kako se dogodio napad u Sao Paulu.

Hamilton je boravio u Sao Paulu kada su radnike iz Mercedesa napali pljačkaši. Desilo se to nedaleko od staze Interlagos, gdje se sutra vozi trka za Veliku nagradu Brazila.

"Bila je pucnjava, pištolj je jednom bio uperen u glavu. To je bilo uznemirujuće. Ovdje se to dešava svake godine, mora više da se čuni da se ovo riješi", rekao je Hamilton.

"Ovi momci su veoma potrešeni, pomolite se za njih", dodao je Hamilton.

Na istom putu napadnuti su i zvaničnici FIA, kada su navijači pokušali da probiju staklo koje je bilo neprobojno, pa su se razbježali. Uglavnom, na ulicama Brazila nikada niste sigurni, pa se sada u FIA-i samo nadaju da sve sutra protekne bez problema.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi