"Igraj fudbal, živi život" od 15. do 18. juna na Otoci

E. Škorić

Šesti međunarodni fudbalski turnir U17 Sarajevo "Igraj fudbal, živi život" održat će se od 15. do 18. juna na stadionu Otoka u Sarajevu.

Na turniru će se okupiti oko 160 mladih igrača do 17 godina, a ekipe će biti podijeljene u dvije grupe. Nastupit će Olimpic, Sarajevo, Željezničar, Partizan, Olimpija, Cibalia, Budućnost i Slovačko. Pobjednici grupa idu u finale.

“Prvu utakmicu igrat će Sarajevo i Slovačko u četvrtak od 11:00 sati. Nakon meča između Željezničara i Partizana koji je na rasporedu u 13:00 sati bit će održana ceremonija otvaranja kojoj će prisustvovati promotori turnira Vlatko Glavaš i Mladen Krstajić, nekadašnje fudbalske vedete. Turnir ne bi mogli organizirati bez kompanije G-Petrol. I velika nam je čast što su već četiri godine sponzori takmičenja” istakao je Dejan Radović ispred Udruženja ''Profesional'' koji je organizator takmičenja.

Na konferenciji za novinare prisutnima se obratio promoter ovogodišnjeg fudbalskog turnira bivši kapiten i trener reprezentacije Bosne i Hercegovine Vlatko Glavaš.

“Drago mi je što mladi igrači iz BiH imaju priliku da odmjere snage s vršnjacima iz renomiranih regionalnih klubova. Ubijeđen sam da će većina njih biti dobri profesionalni fudbaleri i budući reprezentativci. Pozvao bih publiku da u što većem broju dođe na Otoku i uživa u predstavama mladih fudbalera”, izjavio je Glavaš.Organizatori su se zahvalili GAZPROM-u, Federalnom ministarstvu kulture i sporta, Kantonalnom ministarstvu kulture i sporta, Gradu Sarajevo, Općini Novi Grad i drugim sponzorima.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi