Nissan GT-R kreiran specijalno za Usaina Bolta

Nissan GT-R Spec Bolt

Nissan GT-R kreiran specijalno za Usaina Bolta

A. Haznadarević

Najbrži čovjek svijeta Jamajčanin Usain Bolt, lično je učestvovao u kreiranju specijalnog izdanja Nissanove jurilice specijalnog naziva GT-R Spec Bolt.

Veliki sprinter je posebno zahtijevao da osim karakteristične zlatne boje karoserije njegovu verziju GT-R-a krase RAYS kovane aluminijske felge sa 10 krakova, dok su sjedišta obložena bijelom kožom, a tu je i Bose zvučni sistem.

 

Ono što je možda i najzanimljivije je da to se ovaj unikatni GT-R Spec Bolt našao na aukciji, gdje je prodat za 142.835 eura, a kompletna zarada je otišla na račun Boltove dobrotvorne zaklade posvećenoj promovisanju obrazovnih i kulturnih mogućnosti za djecu i omladinu s Jamajke.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.