Nogometaš Uniteda pola godine bez vozačke dozvole

Young vozio iznad ograničenja

Nogometaš Uniteda pola godine bez vozačke dozvole

E. Škorić

Krilni nogometaš Manchester Uniteda Ashley Young kažnjen je oduzimanjem vozačke dozvole na šest mjeseci zbog prebrze vožnje na autoputu.

Početkom godine Young je vozio 160 kilometara na sat po autoputu, ali ga je uhvatila kada je na lokalnom putu, gdje je oganičenje 45 km/h, vozio 80 km/h. Dobio je 1000 funti kazne i zabranu na vozačku dozvolu u narednih pola godine.

To će ga spriječiti da dolazi do Herfordshirea, gdje mu žive djevojka i dvoje djece. Young je najavio žalbu do čijeg rješenja može voziti i posjećivati djecu.

"Nije bilo u redu ono što sam napravio. Ugrožavao sam ne sao sebe, već i druge ljude takvom vožnjom. Duboko žalim zbog toga", rekao je nogometaš Uniteda. 

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Najnovije vijesti