Održana Izvještajno-izborna skupština UFSIKS

Udruženje fudbalskih sudija i instruktora Kantona Sarajevo

Održana Izvještajno-izborna skupština UFSIKS

E. Čaušević
Teme:

Udruženje fudbalskih sudija i instruktora Kantona Sarajevo sinoć je održalo svoju 12. Izvještajno-izbornu skupštinu. 

Pred okupljenim delegatima, brojnim aktivnim i počasnim članovima Udruženja predsjednik UO Ibrahim Hasanbegovic je prezentirao izvještaj UO u proteklom četverogodišnjem mandatu. Uspješno djelovanje njegovog tima istakao je u unaprjeđenju suđenja, evidentnom poboljšanju fizičke spreme sudaca, podmlađenim listama, jednoobraznom odijevanju sudaca, sprovedbi UEFA Konvencije za suce i suđenje, pozitivnom finansijskom poslovanju, omasovljenja kadrova, brojnim društveno korisnim i humanim akcijama, uspješnoj saradnji sa ostalim Udruženjima, Nogometnim savezima i td.

Prema mišljenju svih delegata i predsjednika Nadzornog odbora Fahrudina Fazlagića UO u kojem su uz Hasanbegovića protekle četiri godine radili i potpredsjednik Sead Hasanović, te članovi Salem Prolić, Džemal Calija, Mustafa Tabak, Mevludin Efendić i Časlav Sakota napravio je veliki iskorak u bolje sutra za sarajevsku školu suđenja, ali i suđenje općenito na bh. terenima.

Po završetku izvjestajnog dijela pristupilo se tajnom glasanju u kojem su prisutni skupštinski delegati dali jednoglasnu podršku Ibrahimu Hasanbegoviću da i dalje vodi Udruženje kao predsjednik UO. U tome će mu pomagati potpredsjednik Sead Hasanović i članovi Salem Prolić, Džemal Calija, Mustafa Tabak, Mesud Peljto i Časlav Sakota. 

Novi predsjednik Skupštine je Sead Kulović, dok je za sekretara Udruženja novi mandat dobio Admir Šehović. Potvrđeno je i povjerenje Nadzornom odboru u kojem su Suad Jazić i Muhamed Bogilović predvođeni predsjednikom i počasnim predsjednikom Udruženja Fahrudinom Fazlagićem.

Hasanbegović se zahvalio na ponovnom ukazanom povjerenju i za glavni cilj u narednom mandatu postavio nastavak rada na unaprjeđenju suđenja, ali i poboljšanju uvjeta rada, prvenstveno aludirajući na iznalaženje uslovnih i vlastitih prostorija za UFSIKS.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti