SEAT jača svoju SUV ofanzivu trećim modelom

Ponuda sve bogatija

SEAT jača svoju SUV ofanzivu trećim modelom

Sponzorski tekst

Ponuda modela marke SEAT postaje sve bogatija. 

Ofanziva proizvoda, koja je otpočela s modelom Ateca, nastavlja se kompaktnim crossoverom Arona krajem 2017. godine, te upravo najavljenim lansiranjem trećeg SUV-a koji će postati perjanica marke SEAT. Ovaj novi SUV bit će pozicioniran u segmentu iznad uspješne Atece, imat će verzije sa 5 i 7 sjedišta te će biti u prodaji krajem 2018. godine.

Predsjednik marke SEAT Luca de Meo izrazio je svoje zadovoljstvo novim SUV-om:

"Ovaj automobil privući će nove kupce i poboljšati imidž marke. Dizajnirat će se u Barceloni, a proizvoditi u Njemačkoj. Proizvodnjom novog SUV-a u Wolfsburgu, samom srcu koncerna, ojačat će se veze između kompanija SEAT i Volkswagen."

Novi SUV marke SEAT produžit će ofanzivu novih modela i nakon 2017. godine, te će doprinijeti daljnjem poboljšanju finansijskog rezultata kompanije u narednim godinama.

Ovaj model najavljen je tokom prezentacije godišnjih rezultata marke SEAT. Sa operativnom dobiti od 143 miliona eura, kompanija je u 2016. godini zabilježila najbolji rezultat u svojoj historiji.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi