SP Katar: Radnik smrtno stradao, čeka se reakcija FIFA-e

Svjetski mediji bijesni na organizaciju u Kataru

SP Katar: Radnik smrtno stradao, čeka se reakcija FIFA-e

E. Čaušević

Svjetsko prvenstvo 2022. godine održava se u Kataru, a radovi na infrastrukturi su već uveliko počeli.

Katar je dobio domaćinstvo Svjetskog prvenstva 2022. godine, a stadioni se već renoviraju ili prave iznova. Međutim, iz Dohe je jučer stigla tužna vijest.

Naime, jedan od radnika koji je radio na renoviranju stadiona u Dohi jučer je smrtno stradao. Još uvijek nije poznato kako je došlo do njegovog pada sa krova stadiona i istraga je još u toku.

Poznato je da se u ovoj državi mogu jeftino naći radne snage, a upravo je na to FIFA upozoravala prije nekoliko mjeseci. Ipak, Katar ne želi da mijenja svoju politiku, a zbog toga je život izgubio i jedan od radnika.

Kako pišu svjetski mediji on je bio zadužen za radove na krovu iako nije kvalifikovan to da radi. Očekuje se da se uskoro povodom ovog slučaja oglasi i FIFA.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi