Toyota predstavlja redizajniranog Malog genija

Toyota predstavlja redizajniranog Malog genija

M. Skaka
Teme:

Novi Yaris Trend model jedinstvenog stila uz ekskluzivne detalje, teksture i boje će bez sumnje privući sve urbane, mlade ljude koji uživaju u savršeno dizajniranim automobilima.

S nadimkom “Picollo Genio” ili Mali genij, ova crno-bijela kombinacija predstavlja savršen izbor za sve urbane mlade ljude koji cijene moderan i privlačan dizajn svojih automobila.

Novi Yaris Trend kao najkompaktnije auto B-segmenta, dizajniran je na način koji odražava najdinamičnije elemente novog dizajnerskog izražaja Yarisa, čime jača jedinstveni karakter auta, a naglaskom na horizontalne forme, povezuje vanjski i unutrašnji dizajn.

Uz 1.33 l benzinski pogon, sa šestostepenim manuelnim mijenjačem brzina i Toyotinom Multidrive S CVT transmisijom, verzijama sa tri i pet vrata i kao lider u svojoj klasi – s najmanjim prečnikom okretanja vozila od samo 4.7 metara, Trend je i dalje najpametniji izbor za gradsku špicu, ali i parkiranje.

Novi Yaris trend će biti zvanično predstavljen na predstojećem Sajmu automobila u Parizu, a u prodaji se očekuje početkom 2013. godine.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.