Zbog američke košarkašice Adem Ljajić ponovo u centru pažnje

Amerikanka pjevala himnu Srbije

Zbog američke košarkašice Adem Ljajić ponovo u centru pažnje

Američka košarkašica Daniel Page, koja igra za Srbiju insistirala je da nauči riječi himne, kako bi mogla da je pjeva pred svaki meč na Eurobasketu.

Ženska košarkaška reprezentacija Srbije prvi put u svojoj historiji ima strankinju u timu. To je Amerikanka Daniel Page koja je na poziv selektorke Marine Maljković bez ikakvog finansijskog uslova pristala da igra i pomogne selekciji Srbije da se plasira na Olimpijske igre i osvoji neku medalju na Eurobasketu.

Košarkašice Srbije plasirale su se u polufinale Evropskog prvenstva, čime su već osigurale učešće u kvalifikacijama za OI u Rio de Janeiru 2016. godine.

Veliku zaslugu za ovaj uspjeh ima i pometa američka košarkašica koja se odlično uklopila u tim. Čak je i insistirala da nauči himnu "Bože pravde" kako bi mogla da je pjeva sa svojim kolegicama.

Ovu činjenicu pojedini mediji u Srbiji iskoristili su kako bi ponovo "uboli" Adema Ljajića. Srbijanski fudbaler i saigračnašeg Miralema Pjanića u redovima Rome prije par godina nije želio pjevati himnu Srbije, nakon čega ga je tadašnji selektor Siniša Mihajlović protjerao iz nacionalnog tima naših istočnih komšija.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.