Adnan Ćatić poražen od  Fedora Chudinova

Ćatić izgubio meč

Adnan Ćatić poražen od Fedora Chudinova

M. Šljivak

Njemački bokser bh. korijena Felix Sturm (Adnan Ćatić) poražen je u borbi za titulu WBA prvaka u srednjoj kategoriji. Večeras je Ćatić u Frankfurtu izgubio od Rusa Fedora Chudinova odlukom sudija. 

Dosta otvoreni su oba borca ušla u meč. Nakon nekoliko dobrih direkta s obje strane na otvaranju, Chudinov je u finišu prve runde uspio da plasira nekoliko krošeja, što je nije previše uzdrmalo Ćatića. Ipak, uzvratio je Adnan, ali ni Rus nije posebno uzdrman.

Nešto bolje Ćatić otvara drugu rundu. Pogađao je Chudinova direktima, dok ruski borac nije imao značajnijih udaraca prema Ćatiću, koji se sjajno branio.

Dominirao je Adnan i u trećoj rundi. Potpuno je kontrolisao meč, a s druge strane Chudinov nije pokazao apsolutno ništa ni u ovoj rundi. 

Bez problema je Ćatić pogađao Chudinova. Udarci koji su uspjeli da prođu ruskom borcu nisu pravili nikakve probleme Ćatiću, koji je lagano sakupljao bodove kod sudija. Chudinov je uspio u petoj rundi da se malo vrati u meč, te je zadao nekoliko dobrih udaraca, no bez većih problema.

Šesta runda donijela je i dalje dominaciju Ćatića. Lagano je pogađao Chudinova, koji je tek na momente pokazivao da još nije poražen borac. Nastavilo se istim tempom i u sedmoj rundi, a Adnan je pokazivao iz runde u rundu da je odlično taktički ušao u meč. 

Iako je Chudinov u osmoj rundi uspio ponovo zadati nekoliko dobrih udaraca, Ćatić je lagano primao udarce. Bez većih problema je i dalje pogađao Rusa, kojeg je u finišu borbe samo nokaut spašavao poraza. 

Chudinov je krenuo žestoko u devetoj rundi. Uspio je žestoko uzdrmati Ćatića u samom finišu ove runde, te je ova runda potpuno pripala ruskom borcu. Nastavio je Rus s inicijativom na njemačkog borca, koji je i u 10. rundi primio nekoliko žestokih udaraca.

Uspio je Adnan da prevaziđe krizu. Mnogo svježiji Rus je ipak uspijevao da pogodi nekoliko puta, ali je Ćatić uzvraćao. Obojica su imali žestoke udarce, ali nijedan nije uspio da plasira udarac koji bio poslao protivnika na pod.

Posljednja runda kreće dominacijom Rusa koji je tražio nokaut. Ipak, nije uspio da završi meč, a u finišu je Ćatić zadao nekoliko fantastičnih udaraca prema Chudinovu.

Sudije su na kraju pobjedu dodijelile Chudinovu i to podijeljenom odlukom sudija.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.