AFC bolji od NFC
Zanimljiva utakmica bez velikih zvijezda

Odigran Pro Bowl

AFC bolji od NFC

M. Maksimović

Kao uvod u veliki Superbowl XXIV u Miamiju je odigrana All Star utakmica poznatija pod nazivom Pro Bowl. Igralo se na Sun Life Stadionu a pobjedu je ostvarila ekipa AFC koja je bila bolja od ekipe NFC-a 41:34.

Suprotno tradiciji, ovaj susret je odigran prije Superbowla iako se godinama igrao na kraju sezone i po prvi put nije odigran Honolulu na Hawaiijima, već se igrao na Floridi.Ono što je pokvarilo duel svij zvjezde, jeste veliki broj igrača koji su otkazali ovu utakmicu. Čak njih 36 je odlučilo otkazati što zbog povrede, što zbog velikog finala, pa je za očekivati da čelnici NFL opet Pro Bowl vrate u stari termin,na kraju sezone.

Sjajnu utakmicu je odigrao QB Houston Texansa Matt Schaub koji igra svoju šestu NFL sezonu.
Schaub je utakmicu zaključio sa osvojenih 189 yardi i 2 TD, pa je na kraju nagrađen priznanjem
MVP-a ovog susreta. Pored njega svakako vrijedi izdvojiti WR San Diego Chargersa, Vincenta Jacksona koji je osvojio 122 yarde te je ostvario jedan TD. Čovjek odluke je bio Chris Johnson, RB Tennessee Titansa pretrčavši dvije yarde 5 minuta i 44 sekunde prije kraja utakmice.
U ekipi NFC vrijedi izdvojiti kao najbolje QB Green Bay Packersa, Aarona Rodgersa sa 197 yardi i 2 TD i WR Philadelphia Eaglesa, DeSeana Jacksona koji je ostvario 2 TD uz pretrčanu 101 yardu.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.