Alberto Contador osvojio svoju treću titulu na Vuelti
Foto: EPA.eu

Trijumf Španca

Alberto Contador osvojio svoju treću titulu na Vuelti

Biciklista Tinkoff-Saxo tima Alberto Contador trijumfovao je na 69. izdanju Vuelte i tako došao do treće titule na toj trci.

Tačno dva mjeseca nakon što je na Tour de Franceu, najprestižnijoj biciklističkoj utrci, slomio nogu Alberto Contador je stigao u Santiago de Compostelu, gdje je završena posljednja od tri najveće svjetske utrke, popularna Vuelta.

Španski biciklista je trijumfovao s jednim minutom i deset sekundi prednosti u odnosu na Chrisa Frooma iz tima Sky, dok je vozač Movistara Alejandro Valverde zauzeo treće mesto.

Contador je prethodne titule na Vuelti osvojio 2008. i 2012. godine i sada ukupno ima šest Grand Tour titula.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.