Amerikanci žele vratiti bejzbol na OI
Hoće li Rodriguez imati priliku zaigrati na olimpijadi

Amerikanci guraju bejzbol

Amerikanci žele vratiti bejzbol na OI

Nakon što je MOK odlukom iz 2005. godine ukinuo bejzbol na olimpijadi u Americi se digla prava prašina oko toga. Ipak, ponukani tom odlukom zemlje s Američkog kontinenta gdje je ovaj sport itekako popularan odlušile su krenuti u protunapad.

Udruženje američkih država OAS je na sjednici održanoj jučer donijelo jednoglasnu odluku da zatraže od MOK-a da ponovo u olimpijski program uvrsti bejzbol i softbal. 

Bejzbol je ukinut odlukom MOK-a 2005. godine, ali se igrao na olimpijadi u Pekingu prošle godine, ali će odluka na snagu stupiti na OI u Londonu 2012.

Amerikanci zahtjevaju da se bejzbol u olimpijski program vrati već 2016. godine, dok u MOK-u zasad odbijaju svaku pomisao na tu ideju pod izgovorom da ovaj sport zahtijeva visoke troškove, a da je slabo propraćen, a isto važi i za softbal. 

Međutim, dok u MOK-u odbacuju da vrate bejzbol i softbal za to vrijeme predsjednik MOK-a Jacques Rogue na sve moguće načina nastoji u olimpijski program ugurati ragbi i karate.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.