Bektić ostao na 26. poziciji

Borac iz Srebrenice među elitom

Bektić ostao na 26. poziciji

Dž. Mrakić

Mirsad Bektić, borac bh. porijekla koji nastupa pod američkom zastavom, ostao je na 26. poziciji najboljih boraca u perolakoj kategoriji.

Jedina promjena unutar top 10 bio je pad Cub Swansona na desetu, odnosno napredak Jeremy Stephensa na devetu poziciju.

Inače, 24-godišnji Bektić, porijeklom iz Srebrenice, u svojoj MMA karijeri u dosadašnjih 10 mečeva ostvario je svih 10 pobjeda, od toga tri u UFC-u. Bektić je jedan od samo tri borca u top 30 koji još nisu osjetili gorčinu poraza.

Također, vrijedi istaći da je jedan od glavnih kandidata da se u naredne tri-četiri borbe izbori za meč za pojas i ulazak na P4P, zvaničnu UFC ranking listu.

Fight Matrix ranking lista:

1. Jose Aldo
2. Frankie Edgar
3. Conor McGregor
4. Patricio Freire
5. Chad Mendes
6. Max Holloway
7. Charles Oliveira
8. Ricardo Lamas
9. Jeremy Stephens
10. Cub Swanson ...
26. Mirsad Bektić

Pound For Pound ranking lista:

1. Nicholas Walters
2. Vasyl Lomachenko
3. Gary Russel Jr.
4. Abner Mares
5. Lee Selby
6. Simpiwe Vetyeka
7. Evgeny Gradovich
8. Jesus Cueallar
9. Jayson Velez
10. Satoshi Hosono

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.