Bihać domaćin internacionalnog karate turnira

„Bihać 2014“

Bihać domaćin internacionalnog karate turnira

Grad Bihać je spreman za doček više od 500 takmičara, koji su se prijavili za internacionalni karate turnir „Bihać 2014“, čije je održavanje planirano za subotu u Sportskoj dvorani Luke u Bihaću.

Ovo će ujedno biti i kontrolni turnir za dječiju karate reprezentaciju, koju narednog mjeseca u Turskoj očekuje Balkansko prvenstvo u borbama i katama, a pored naših mladih reprezentativaca, na turniru će još nastupiti i takmičari iz cijele BiH, Hrvatske, Srbije, Slovenije i Mađarske.

„Za nas je ovo turnir koji će definirati spisak reprezentativaca, a poslije će se održati i jedan ciklus priprema dječije reprezentacije. Možda bude još jedan kontrolni turnir, a nakon toga od 14. do 16. juna naša reprezentacija pojavit će se na Balkanskom šampionatu u Istanbulu“, kazao je za SportSport.ba Bajro Durdžić, selektor dječije reprezentacije BiH.

Pored takmičarskog dijela u Bihaću će se održati i sastanak svih selektora (dječije, kadetske, juniorske) reprezentacije sa predsjednikom Saveza oko dogovora za odlaske selekcija na predstojeća takmičenja.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.