Blanka Vlašić slavila u Pragu

Skokok preko dva metra vraća se u formu

Blanka Vlašić slavila u Pragu

Na istom mitingu gdje je slavio Ivan Uhov, u ženskoj konkurenciji je pobjedu ostvarila  Blanka Vlašić Vlašić je u Pragu skokom preko 2.00 potvrdila da se nakon poduže stanke zbog povrede i komplikacija nakon operacije Ahilove tetive ponovno vraća staru formu, a oborila je i rekord praškog mitinga.

Splićanka je pobjedničku visinu preskočila iz trećeg pokušaja, iz prve je išla preko 197, a jednom je rušila na 1.94, dok je, očito željna nastupa, triput rušila i na 202. Blanka je u Pragu tako išla debelo iznad kvalifikacijske normu za nastup na Svjetskom dvoranskom prvenstvu koje 8. marta počinje u poljskom Sopotu.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.