Bokserka Holly Holm nokautirala Rondu Rousey!

Nova prvakinja

Bokserka Holly Holm nokautirala Rondu Rousey!

Dž. Mrakić

Fanovi u Melbourneu danas su svjedočili jednom od najvećih iznenađenja u historiji sporta.

Na UFC 193 eventu, koji je vjerovatno imao najjači fight card ove godine, Ronda Rousey branila je titulu prvaka u bantamu protiv bivše svjetske šampionke u boksu, sunarodnjakinje Holly Holm i, iznenađujuće, izgubila pojas!

Nevjerovatan performans pružila je autsajderica Holm, koja je već u prvoj rundi pokazala da ovo neće biti dobra noć za trenutno najpoznatiju sportistkinju svijeta, a to je potvrdila klasičnim nokautom nakon prve minute druge runde.

Bivša bokserka desetu pobjedu u isto toliko MMA borbi ostvarila je lijevim high-kickom u glavu, te je prvoj UFC prvakinji u bantamu i osvajačici olimpijske medalje u džudu Rondi Rousey nanijela prvi poraz u karijeri (12-1-0).

U videu ispod pogledajte kako je Holm priredila jedno od najvećih iznenađenja u historiji sporta.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.