Bosna i Hercegovina domaćin SP-a u paraglajadingu

Svjetsko prvenstvu u preciznom slijetanju paraglajderom

Bosna i Hercegovina domaćin SP-a u paraglajadingu

D. Kurbegović

Bosna i Hercegovina će od 17. do 25. augusta biti domaćin Svjetskog prvenstva u preciznom slijetanju paraglajderom.

Ovo takmičenje će biti održano na Bjelašnici, a kompletiran je i spisak reprezentacije Bosne i Hercegovine, koji će braniti boje naše države na ovom takmičenju. Na spisku se nalazi pet imena: Dino Delić višestruki prvak BiH, te Hazim Ljubljankić, Elvis Ljubljankić,  Mario Knezović i Miron Matijević.

Na ovom Svjetskom prvenstvu učestvovat će 120 takmičara iz BiH, Hrvatske, Srbije, Crne Gore, Makedonije, Slovenije, Bugarske, Bjelorusije, Rumunije, Norveške, Turske, Češke, Slovačke, Austrije, Italije, Njemačke, Švicarske, Velike Britanije, Japana, Malezije, Indonezije, Kine, Litvanije, Kolumbije i Katara.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.