Bošnjak poražen od Manfredonija: Sramne odluke sudija

Bokserski turnir na Evropskim igrama

Bošnjak poražen od Manfredonija: Sramne odluke sudija

Bosanskohercegovački bokser Džemal Bošnjak ostao je bez medalje na Evropskim igrama u Bakuu, nakon spornih sudijskih odluka. Pobijedio ga je prvi nositelj turnira u kategoriji do 81 kilogram, Italijan Valentino Manfredonia, iako je naš bokser bio bolji u većem dijelu meča. 

Manfredonija je slavio sa 2:1, a prednost su mu dali sudija iz Gruzije (30:27) i Norveške (29:28), dok je bh. bokser bio bolji za arbitra iz Turske (29:28). Bošnjak je, očekivano, bio razočaran.

"Teško mi je. Niko ne može znati koliko sam napora, truda i znoja uložio u dobar rezultat na ovom takmičenju. A, onda mi je on otet iz ruke. Nije pošteno, oštećen sam od strane sudija. Ko god mi je prišao nakon meča, treneri, bokseri drugih reprezentacija, svi su mi rekli da sam bio bolji i da sam nezasluženo izgubio. Želio sam osvojiti medalju za BiH na prvim Evropskim igrama, a na taj način bih se odužio porodici, prijateljima i kolegama s posla koji su me podržavali", rekao je Bošnjak.

Poraz Bošnjaka označio je i kraj za bh. boksere na Evropskim igrama. Dan prije su svoje mečeve izgubili Amel Čolpa i Adem Fetahović, a i Đorđe Tomić poražen je u prvom kolu. Treneri bh. tima bili su Milenko Tomić i Almedin Fetahović. 

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Najnovije vijesti