Boston sjajan na startu nove sezone

Počela nova MLB sezona

Boston sjajan na startu nove sezone

Sjajnom predstavom na Fenway Parku u Bostonu počela je nova MLB sezona. U najvećem derbiju MLB-a Boston je bio bolji od aktuelnih prvaka, Yankeesa, sa 9:7.

Sjajnu utakmicu je odigrao Kevin Youklis, koji je postavio prvi igrač Američke lige nakon 76 godina koji je u jednoj utakmici ostvario 3 RBI-a, 2 runa, 2 doublea i jedan triple. U sastavu Red Soxa nastupila su i trojica novih igrača, Mike Cameron, Adrian Beltre i Marco Scutaro, koji su pokazali da Boston i ove sezone puca na visoko.



Utakmica između San Francisca i Seattlea završena je pobjedom gostujućih Marinesa  rezultatom 7:1 i to nakon 5 i pol inninga zbog jake kiše.

Rezultati:

Boston – NY Yankees 9:7
San Francisco – Seattle 1:7

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.