"Brčanske princeze" osvojile trofej Kupa BiH

"Brčanske princeze" osvojile trofej Kupa BiH

M. Skaka

Odbojkašice Bimal Jedinstva osvojile su trofej Kupa BiH pošto su večeras u Brčkom u lijepoj atmosveri dvorane Gimnazije, u finalnoj utakmici završnog turnira posle pet odigranih setova u odbojkaškoj lutriji taj breka nadigreale ekipu Gacka sa 3:2  po setovima, 25:27, 18:25, 25:17, 25:16 i 15:12 posle dva sata i 14. minuta igre i tako peuzele i pehar od "gatačkih tigrica", dokazavši  još jednom da se najbolja odbojka igra u Brčkom.

Ljubitelji odbojke u gradu na Savi uživali su u lijepim potezoma obje ekipe, a "brčanske princeze" smogle su snage, stigle su i razultatski zaostatak od 0:2  i zasluženo osvojile trofej namjenjen pobjedniku i punom mjerom revanširali se sportskom rivalu za prošlogodišnji neočekivani finalni poraz.

Gačanke začim imaju da žele, ispustile su posle sjajne igre i vodstvo od 2:0. u petom setu i 11:8 ali uprkos velikom htijenju trebalo je i malo sportske sreće da se osim časnog poraza protiv velikog rivale učini i nešto  više, a kako stvari stoje, ubrzo imaće i priliku i za revanš u završnoj fazi prvenstva.

Kod slavljenika igrom prednjači, MVP turnira Verica Simić, a pun doprinos sjajnoj pobijedi daju i Amira Husić, Sandra Mitrović, Ajla Paradžik, Arijana Okuka, Aleksandra Vidović, Dijana Vasić i borbeni libero Milana Božić.

Kod poraženog nadahnuta i raspoložena za igru bila je reprezentativna korektorka Nataša Slijepčević koja demolirala i raznosi blok domaćina, a srtatega Brčanki Gorana Hadžića dovodi do očaja, a sjajnu paljansku Gačanku prate i Ana Gajić, Tijana Salatić, Katarina Popović,  Helena Košutić kapiten Maja maljević i mlađana "liberka" Dejana Boljanović.

Meč su vodili Jasmin Husejnović, Sarajevo i Nikola Kozić iz Ljubinja.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Najnovije vijesti