Buharalija: Završiti posao prije kraja
Bez podcjenjivanja protivnika

Buharalija želi Varakina

Buharalija: Završiti posao prije kraja

M. Maksimović

Bosanskohercegovački profi bokser Adnan Buharalija će u srijedu u sklopu priredbe '' Noć za titulu''
ukrstiti rukavice sa bokserom iz Njemačke Muhammedom Alijem Durmazom. Ova borba bi trebala biti tek jedna u nizu na Adnanovom putu prema borbi za naslov svjetskog prvaka teške kategorije u verziji Global Boxing Union.

Adnan je u svojoj profi karijeri ostvario 17 pobjeda, između ostalog vlasnik je pojasa Interkontinentalnog prvaka u teškoj kategorij verzija GBU.  Posljednju borbu je imao 26.septembra ove godine kada je klasičnim nokautom savladao Josipa Jovića. Sa druge strane Muhammed Ali Durmaz je  poražen u posljednja tri meča, ali je jedan od tih poraza upisao u meču sa Rusom Alexanderom Povetkinom.

- Trebao sam boksati sa jednim Amerikancem, ali je on otkazao pa je sada tu Muhamed Ali Durmaz. Nema nikakvog podcjenjvanja, čovjek je boksovao sa Alexanderom Povetkinom koji je tražen u ovom trenutku i koje je trebao boksati protiv Wladimira Klitschka. Spreman sam, željan dokazivanja želim posao završiti prije posljednje osme runde. Dugo vremena čekam borbu za naslov svjetskog prvaka u teškoj kategoriji verzija Global Boxing Union i nadam se da će naredne godine napokon dobiti tu priliku - ističe Buharalija.

Adnanova borba je tek jedna od osam planiranih koje će biti održane u srijedu u Sarajevu. Glavna borba večeri će biti ona između Irme Balijagić iz BiH i Kanađanke Jeannine Garside za naslov svjetske prvakinjeu pero kategoriji po verziji WIBA. Veliku pažnju privlači sudar evropskog prvaka Stjepana Božića iz Hrvatske i Bugarina Florina Bogdana, kao i meč Crnogorca Predraga Radoševića i Francuza Mamadou Thiama

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.