Cancellara drugi put pobjednik utrke Ronde Van Vlaanderen

U samo četiri godine

Cancellara drugi put pobjednik utrke Ronde Van Vlaanderen

M. Maksimović

Drugi put u četiri godine, Fabian Cancellara (RadioShack Leopard) je pobjednik utrke Tour of Flanders, jednodnevne poznatije pod nazivom „Ronde Van Vlaanderen“ koja se vozi od 1913.godine. 

Prvi put je Fabian Cancellara slavio 2010.godine kao vozač Team Saxo Banka, ispred Toma Boonena i Philippea Gilberta. Danas je Švicarac ostavio iza sebe Slovaka Petera Sagana (Cannondale Pro Cycling), te Belgijanca Jurgena Roelandtsa  (Lotto Belisol).

 

Na vrhu Paterberga, 14 kilometara prije cilja Cancellara se probio na prvo mjesto, mala prednost na kocki, porasla je na krajnjih minutu i 27 u cilju ispred Slovaka Sagana i minuti i 29 u odnosu na Jurgena Roelandtsa na kraju 256 kilometara duge utrke od Brugesa do Oudenaardea.

 

Rezultati:

1Fabian Cancellara (Švi,RadioShack Leopard) 6:06:01  

2Peter Sagan (Svk,Cannondale Pro Cycling) +1:27  

3Jurgen Roelandts (Bel,Lotto Belisol) +1:29  

4Alexander Kristoff (Nor,Katusha) +1:39  

5Matthieu Ladagnous (Fra,FDJ)   

6Heinrich Haussler (Aus,IAM Cycling)   

7Greg Van Avermaet (Bel,BMC Racing Team)   

8Sébastien Turgot (Fra,Team Europcar)   

9John Degenkolb (Nje,Team Argos-Shimano)   

10.Sebastian Langeveld (Hol,Orica-GreenEdge)

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.