Čelnici OK BiH u pojseti ministrici kulture i sporta

Čelnici OK BiH u pojseti ministrici kulture i sporta

M. Šljivak

Federalna Ministrica  kulture i sporta gdja Zora Dujmović je primila u posjetu čelnike  Olimpijskog komiteta BiH predvođene predsjednikom Marijanom Kvesićem, potpredsjednicima OK BiH prof.dr.Izet Rađom i Sinišom Kisićem, te generalnim sekretarom OK BiH mr.sci.Saidom Fazlagićem.

Delegacija OK BiH upoznala je Ministricu sa trenutnim i planiranim sportsko – edukativnim projektima OK BiH, uspjesima bh sportista i odličnom strategijom ulaganja skromnih sredstava OK BiH koja je rezultirala plasiranjem najbrojnijeg BH tima na planetarno najvećem sportskom događaju – Olimpijskim igrama Rio de Janeiro 2016.

Predsjednik OK BiH je također Ministricu detaljno upoznao sa svim aspektima organizacije EYOF 2019 u Sarajevu i Ist. Sarajevu, a posebno je naglasio činjenicu da će za realizaciju ovog najvećeg sportskog i kulturnog događaja u recentnoj istoriji BiH biti neophodno osigurati sredstva iz budžeta svih nivoa vlasti.

Olimpijski komitet BiH je zajedno sa partnerima u realizaciji projekta do sada organizovao veliki broj sastanaka sa ciljem zatvaranja finansijske konstrukcije EYOF-a 2019 i kvalitetne organizacije EYOF-a.

Jedan od najznačajnih Ministarskih sastanaka na kome će se pokušati osigurati finansijske garancije za EYOF  (na kojima Evropski olimpijski komitet insistira)  će se održati u utorak 17. maja 2016. godine u 11.00h u organizaciji Ministarstva civilnih poslova.

Ministrica je izrazila zadovoljstvo posjetom i rezultatima Olimpijskog komiteta BiH i dala punu podršku delegaciji OI Rio 2016 i projektima Olimpijskog komiteta, te se složila da je neophodno sinergijski djelovati kako bi se projekat EYOF 2019 uspješno realizirao. Gdja Dujmović podržava projekat EYOF i smatra da  upravo ovaj projekat predstavlja veliki izazov i najbolju preporuku BiH na putu ka EU.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti