Četvrta etapa pripala Degenkolbu

Šesta etapna pobjeda na Vuelti za njemačkog biciklistu

Četvrta etapa pripala Degenkolbu

Nijemac John Degenkolb pobjednik je četvrte etape biciklističke utrke Vuelta a Espana, koja se u dužini od 164 kilometara vozila od Mairena del Alcora do Cordobe.

Degenkolb je u završnom sprintu stigao do pobjede ispred Španca Vicentea Reynesa i Australca Michaela Matthewsa. Degenkolbu je to šesta etapna pobjeda na Vuelti, nakon što je prvih pet osvojio 2012. Matthews je zadržao vodstvo u ukupnom poretku, ali je povećao prednost pred pratiteljima.
Na drugo mjesto probio se Španjolac Alejandro Valverde, koji zaostaje 15 sekundi. Treći je za sada Kolumbijac Rigoberto Uran, a njegov zaostatak iznosi 19 sekundi.

Rezultati pete etape:
1. John Degenkolb (Njem / Giant) 4:02:55 sati
2. Vicente Reynes (Špa / IAM Cycling)
3. Michael Matthews (Aus / Orica)
4. Damiano Caruso (Ita / Cannondale)
5. Daniel Martin (Irs / Garmin) svi isto vrijeme...

Ukupni poredak:
1. Michael Matthews (Aus / Orica) 13:30:44 sata
2. Alejandro Valverde (Špa / Movistar) +0:15 sekundi
3. Rigoberto Uran (Kol / Omega Pharma - Quick-Step) +0:19
4. Damiano Caruso (Ita / Cannondale) +0:21
5. Esteban Chaves (Kol / Orica) +0:21

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Najnovije vijesti