Crna Gora u polufinalu, Srbija  i Hrvatska razigravaju

Hrvatska - Italija, Srbija - Grčka parovi četvrtfinala

Crna Gora u polufinalu, Srbija i Hrvatska razigravaju

Nakon posljednjih utakmica grupne faze takmičenja kompletirani su parovi četvrtfinala na Evropskom prvenstvu u Budimpešti. Dvije reprezentacije idu direktno u polufinale, uz Mađarsku koja je svoj posao obavila i prije posljednjeg kola, tu je Crna Gora.

Crna Gora je očekivano upisala pobjedu protiv Gruzije 17:2, dok je Italija remizirala još jednom na ovom prvenstvu, ovaj put protiv Grčke. Grci su vodili 4:1, Italija je drugu dionicu dobila 4:0, ali je punih sedam i pol minuta ostala bez gola. Figlioli je postigao gol za 9:7, nakon čega je Tsalkanis zaključao svoj gol. Na drugoj strani prvo je Vlachopoulos smanjio na 8:9, a konačnih 9:9 postavlja Gounas.

Rumunija je ranije propustila priliku da također pobjedi Grčku, ali je na kraju nadigrala Rusiju 11:8. Crna Gora je osvojila 13 bodova, Italija 11, po bod odnosno dva manje imaju Grčka i Rumunija koja neće u četvrtfinale.

Putnici u četvrtfinale iz grupe B su bili poznati nakon pobjede Srbije. Gol Aleksića za 7:4 je bio presudan, Srbija je na kraju slavila 8:6. Pijetlović je na golu bio sjajan, skinuo je čak 15 lopti.

Isti broj odbrana imao je Josip Pavić na golu Hrvatske, ali je Mađarska ipak pobjedila 7:6, golom Haraia 15 sekundi prije kraja. Hrvatska je završila na trećem mjestu grupe B sa dva manje osvojena od Srbije. Španija je na kraju ostala bez četvrtfinala.

Grupa A:
Crna Gora - Gruzija  17:2 
Rusija - Rumunija 8:11 
Grčka - Italija 9:9
Tabela:
1. Crna Gora 13
2. Italija 11
3. Grčka 10
4. Rumunjska 6
5. Rusija 3
6. Gruzija 0

Grupa B:
Francuska - Njemačka 8:7
Srbija - Španija 8:6
Mađarska - Hrvatska 7:6
Tabela:
1. Mađarska 15
2. Srbija 10
3. Hrvatska 8
4. Španija  5 7
5. Francuska 3
6. Njemačka 0

Parovi četvrtfinala:
Italija - Hrvatska
Grčka - Srbija

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.