Čudesni Farah ušao u historiju Olimpijskih igara
FOTO: EPA

Ponovo osvojio zlato

Čudesni Farah ušao u historiju Olimpijskih igara

Britanski atletičar Mohamed Farah ušao je i historiju Olimpijskih igara nakon što je osvojio zlatnu medalju i na utrci od 5.000 metara. 

Farah je u Riju kao prvi završio i na duplo dužoj dionici, pa je tako odbranio zlatne medalje u obje discipline (pet i deset hiljada metara) osvojene prije četiri godine u Londonu. Prethodno jedini koji je to ostvario u historiji Olimpijskih igara bio je Finac Lasse Viren u Minhenu 1972. i Montrealu 1976. godine.

Utrku je Farah završio s vremenom 13.03.30, drugoplasirani je nakon diskvalifikacija pojedinih atletičara bio Gebrhiwet iz Etiopije (13.04.35), dok je bronza pripala Amerikancu Lagatu sa 13.06.78 minuta.

Dodajmo i to da je Farah ovim trijumfom Velikoj Britaniji donio 65. medalju, koliko je osvojila i u Londonu. 

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi