Dawson ostavio zaleđene Packerse

Poznati parovi polufinala konferencija

Dawson ostavio zaleđene Packerse

San Francisco 49ersi i San Diego Chargersi nastavljaju svoj put u play offu, za sada su stigli do polufinala konferencija. Obe ekipe su slavile u gostima, Chargersi u Cincinnatiju, 49ersi u prehladnom Green Bayu.

Cincinnati Bengalsi na pobjedu u play offu čekaju 23 godine, nakon nedelje ostaju u čekaonici najmanje još godinu dana. Quarterback gostiju, Philip Rivers nije odigrao neku utakmicu iz snova, ali i to je bilo dovoljno za pobjedu.

Nakon prvog dijela Bengalsi su vodili 10:7, u nastavku utakmice nisu više osvojili niti poena. prvo je stigao TD Ladariusa Greena, pa dva field goala Nicka Novaka, dok je završni udarac Bengalsima zadao Ronnie Brown dvije minute i 17 sekundi prije kraja. Running backovi Chargersa su obavili veliki dio posla, Ronnie Brown i Danny Woodhead sa po jednim touchdownom i ukupno osvojenu 131 yardu. QB domaćih je utakmicu završio sa jednim touchdownom, ali i dva presječena dodavanja.

Green Bay Packersi i San Francisco 49ersi su odigrali utakmicu u izuzetno teškim uslovima, temperatura je bila -10, teren je bio poprilično zaleđen. Trenutak odluke je stigao na samom kraju utakmice kada je Phil Dawson postigao field goal za pobjedu njegove ekipe 23:20. Kada je Dawson šutnuo loptu činilo se kako će vjetar pomoći Packersima, ali je kicker gostiju ipak poentirao.

QB gostiju Colin Kaepernick je bio odličan, bacio je 227 yardi, kompletirao je dodavanje za jedan touchdownom uz pretrčanih 98 yardi. Kaepernick je odlično sarađivao sa Michaelom Crabtreem koji je do kraja imao 125 yardi. Na drugoj strani Aaron Rodgers je utakmicu završio sa jednim touchdownom i 177 yardi.

NFC:
Green Bay - san Francisco 20:23

AFC:
Cincinnati - San Diego 10:27

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.