Fantastična borba u Brazilu: Holloway nokautirao Alda

UFC 212

Fantastična borba u Brazilu: Holloway nokautirao Alda

M. Šljivak

Max Holloway novi je šampion perolake kategorije.

Američki borac sinoć je na UFC 212 eventu u Rio de Janieru prekidom u trećoj rundi savladao Brazilca Josea Alda i na taj način je ujedinio titulu prvaka perolake kategorije.

Fantastičan meč ponudila su ova dva borca, a na kraju je pojas, koji je ranije pripadao Conoru McGregoru osvojio odlični Holloway, koji je tako vjerovatno završio eru Josea Alda.

Nakon opreznog uvoda u meč, prve ozbiljnije udarce sredinom runde zadaje Aldo. Brazilac je bio bolji u prvoj rundi, no u nastavku Halloway je uzvratio.

Druga runda je bila zaista čudesna. Bezbroj udaraca viđen jes obje strane, a Aldo u samom finišu povezuje nekoliko odličnih kombinacija.

Ipak, u trećoj rundi Halloway dominira. Počeo je žestoko pogađati Alda, koji nije imao odgovora. Sredinom runde mu je bio kraj. Holloway je dobro pogodio direktom i Aldo se našao na podu. Amerikanac je nastavio na podu da pogađa. Aldo se uspio braniti dvije minute, ali je sudija završio meč i borba je prekinuta.

Ovo je za američkog borca 11. pobjeda u nizu, te je došao do naslova prvaka, dok je Aldu ovo treći poraz u 29 mečeva i čini se kako je on svoje u UFC-u završio.



NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi