Fantomi jurišaju na deveti naslov

Euroliga

Fantomi jurišaju na deveti naslov

E. Škorić

Odbojkaški klub invalida Fantomi u subotu će u Szombatalyju (Mađarska) učestvovati na završnom turniru Eurolige, takmičenja  najboljih klubova jugoistočne Evrope.

Pored evropskog i bosanskohercegovačkog prvaka, koji brani naslov, na ovom regionalnom  takmičenju učestvovat će domaća ekipa Sprint, zatim Zagreb i Banja Luka, koja predstavlja Srbiju.  

Uoči puta u Mađarsku trener Fantoma Šefko Nuhanović na press konferencije je naglasio, da je ovo je deveta sezona takmičenja koje se igra tokom cijele godine.

"Mi smo svih osam puta osvajali naslov i cilj nam je to uraditi i u subotu. Neće biti lako nakon teške sezone motivirati ekipu, ali se nadam da ćemo uspjeti osvojiti deveti naslov u prvaka turnira na kojem osam godina nismo izgubili nijednu utakmicu", istakao je  Nuhanović.

U polufinalu Fantome u subotu očekuje ekipa Zagreba, dok se u drugom susretu sastaju Sprint i Banja Luka.

Finale je na programu isti dan u  16.00 sati.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.