Fantomi u finalu bolji od Irana

"Sarajevo open 2010"

Fantomi u finalu bolji od Irana

O. Lekić

Odbojkaški klub invalida Fantomi pobjednik je 9. međunarodnog turnira u sjedećoj odbojci "Sarajevo Open 2010.",  koji se u protekla dva dana igrao u dvorani "Ramiz Salčin" na Mojmilu.

U finalnom meču OKI Fantomi  savladali su paraolimpijskog   prvaka - reprezentaciju Irana sa 3:1 (25:10, 25:19, 24:26, 25:20).

Aktualnom evropskom i državnom klupskom prvaku, koji je uspješno organizirao ovaj turnir,  to je sedma titula, dok su po jednom slavili reprezentacija Irana i bh. klub Spid.   

Treće mjesto osvojila je reprezemtacija Rusije koja je bila bolja od selekcije Njamačke sa 3:0.

Pobjednički pehar kapitenu Fantoma Adnanu Manki uručio je premijer Kantona Sarajevo Besim Mehmedić.

Na turniru je učestvovalo osam  ekipa, od kojih  pet nacionalnih  selekcija - Iran, Njemačka, Rusija, Mađarska i Hrvatska, te ekipe Start (Poljska), Hrabri (Hrvatska) i Fantomi (BiH).

Turnir je bio prilika za  provjeru forme reprezentacija koje se pripremaju za nastupe na Svjetskom prvenstvu, koje se u augustu održava u Oklahomi (SAD).

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.