FINA odobrila plivačko odijelo

Uoči SP u Rimu

FINA odobrila plivačko odijelo

Adidas HYDROFOIL, plivačko odijelo, dizajnirano je tako da smanji otpor i poboljša strujanje vode oko tijela. To na kraju rezultira bržim plivanjem, a odijelo takođe tijelu pruža stabilnost, efikasnost i izdržljivost.

Nova generacija tehnologije konačno je odobrena od strane Međunarodne federacije za plivanje. Nekoliko plivača je nosilo to odijelo i za vrijeme mitinga na kojima su se pripremali za Svjetsko prvenstvo koje će uskoro početi u Rimu.

«Pomenuto odijelo oblikuje plivača u aerodinamičan oblik i pomaže mu da se efikasnije kreće kroz vodu», kaže Christine Barth, direktorica poslovne jedinice adidas Swim i nastavlja.
»Ponosni smo što novom tehnologijom plivačih odijela opskrbljujemo mnoge top-sportaše.»

Treba nabrojati samo neke plivače koji će na SP obući ovo odijelo: Britte Steffen i Helge Meeuw iz Njemačke, Coralie Balmy iz Francuske, Jo Jackson i David Davies iz Velike Britanije, Australijanke Cate Campbell i Jessica Schipper...

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Najnovije vijesti