Floorball Club Gromovi prvak Bosne i Hercegovine

Peta titula u nizu

Floorball Club Gromovi prvak Bosne i Hercegovine

Proteklog vikenda 29.05. Floorball klub Gromovi Banja Luka je po 5. za redom osvojio titulu šampiona Floorball Lige Bosne i Hercegovine. Završni turnir se igrao u Gradskoj Dvorani u Jajcu, a Gromovi su pobjedama nad direktnim rivalom Lavovima (2:8) i pretposljednjim Štrumfovima (3:14) potvrdili sjajnu sezonu i došli do nove titule, 5. u nizu. Ovo je za naš klub najuspješnija sezona od kada postoji takmičenje FLBH, a koja je završena sa 100% učinkom, bez poraza, što do sada nije uspjelo niti jednoj ekipi.

Uprkos određenim promjenama unutar kluba, te brojnim problemima sa salama za treniranje, ekipa je dosta napredovala u odnosu na prošlu sezonu. Pored toga, ove godine su nam se priključila i dvojica igrača koja su nastupala za beogradski Partizan, Stefan i Nemanja Nikolid, a koji su i aktuelni reprezentativci Srbije u Floorball-u. Momci su se sjajno uklopili u ekipu, što je pozitivno uticalo konkurenciju u timu i sam kvalitet igre.

Sa velikim ponosom ističemo da je MVP Floorball Lige Bosne i Hercegovine za sezonu 2015./16. naš Vanja Hajdek, koji je ovu nagradu osvajao nekoliko puta.

Nakon završetka sezone 2015./16., Gromovi de imate i dosta posla tokom ljeta. Prvo slijedi kratka pauza od nekoliko sedmica, a zatim:

1. Organizacija 8. Međunarodnog turnira u Floorball-u, FLOORBALL BL2016, koji de se održati 30. i 31. Jula u Dvorani Borik. Turnir ove godine privlači veliku pažnju ekipa tako ved sada imamo prijavljene ekipe iz Češke (2), Slovenije(2) i BiH(2), a veliko interesovanje postoji i kod ekipa iz Mađarske, Srbije, Austrije, Italije i Njemačke...Plan nam je i da finale ovog turnira bude u direktnom prenosu na nekoj od lokalnih televizijskih kanala, što bi bio veliki uspjeh za nas i organizaciju ovog turnira. Cilj turnira je svakako promocija floorball-a u gradu Banja Luci, ali sigurno i promocija našeg grada, gdje smo za naše goste pripremili razne kulturne i zabavne aktivnosti te obilaske znamenitosti grada, nodni život itd.

2. Pripreme za slededu sezonu, u okviru kojih planiramo odlaske na međunarodne turnire u Beograd (avgust) i Bratislavu (septembar). Na ovakvim turnirima najviše učimo i unapređujemo svoju igru, ali i ostvarujemo značajne veze i poznanstva sa ljudima iz svijeta floorball-a. Pored toga ovo je još jedna sjajna promocija našeg kluba i grada Banja Luke, u zemljamau regionu i ostatku Evrope.

3. Početak škole floorball-a u septembru u nekoliko osnovnih škola u gradu Banja Luci, u sklopu projekta ”Kids with Sticks” koji demo sprovesti uz pomod Svjetske Floorball Federacije (IFF) i proizvođača floorball opreme UNIHOC (Finska). Sve ovo sa ciljem promocije floorballa i sporta među djecom i omladinom, kao i pokretanje novih omladinskih grupa i novih članova.

Inače, Gromovi svoje treninge održavaju u Dvorani Borik (utorkom od 20:30h do 22:00h i nedjeljom od 19:00h do 20:00h u OŠ Ivo Andrid). Ovom prilikom pozivamo sve zainteresovane da nas posjete i postanu aktivni članovi i igraju floorbal. Garantujemo odličnu atmosferu, ali i ozbiljan rad.

Više informacija možete pronadi na našem novom klupskom sajtu www.gromovi.net i Facebook stranici.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi