Fnatic za historiju, Evropa ima predstavnika u četvrtfinalu
Foto: RiotGames/flickr

Worlds 2017.

Fnatic za historiju, Evropa ima predstavnika u četvrtfinalu

S. Bošković

Danas je kompletirana grupna faza League of Legends Svjetskog prvenstva u grupi D, nakon koje smo saznali prva dva učesnika četvrtfinala. 

Longzhu Gaming danas je odigrao tri meča protiv Fnatica, GIGABYTE Marinesa i Immortalsa, a ekipa iz Južne Koreje je slavila u sva tri, te se s prvog mjesta iz ove grupe plasirala u četvrtfinale. 

No, prava drama se vodila za drugo mjesto. Već otpisani predstavnik Evrope, Fnatic je pokazao da ih nikad ne treba otpisati. 

Nakon poraza od Longzhu Gaminga, "Rekless" i društvo su savladali GAM i Immortalse, te su nakon svojih mečeva imali omjer od dvije pobjede i četiri poraza. 

Ali, pobjedom GAM nad Immortalsima desilo se da tri ekipe imaju omjer od dvije pobjede i dva poraza, te su se morala igrati dva tie - breaka. 

U prvom meču sastali su se Immortalsi i Fnatic, a evropski tim je izašao kao pobjednik i za prolaz dalje morao je igrati protiv GIGABYTE Marinesa, koji su se u "finale" tie-breaka automatski našli jer su imali mnogo manje vremena potrebnog da upišu dvije pobjede. 

U jednom sjajnom meču i nakon gotovo 45 minuta borbe Fnatic je slavio i uspio da se plasirale u finale. 

No, ovo je bilo prvi put u historiji League of Legends Svjetskih prvenstava da je neka ekipa izgubila prva tri meča i unatoč tome se uspjela plasirati u četvrtfinale. 

Sutra su na rasporedu mečevi grupe C u kojoj se nalaze Royal  Never Give Up, Samsung Galaxy, G2 Esport i 1907 Fenerbahče. 

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi