Gacko i Bimal Jedinstvo u finalu Kupa BiH

Odbojkaški Kup BiH

Gacko i Bimal Jedinstvo u finalu Kupa BiH

E. Škorić

Na završnom turniru odbojkaškog Kupa BiH koji se igra u Brčkom u prvom polufinalnom meču Bimal Jedinstvo slavilo je maksimalno sa 3:0 protiv odbojkašica Bihać Premingera.

U drugoj utakmici za ulazak u finale "gatačke tigrice" bile su bolje i nadigrale su sa 3:1 Kulu Gradačac i tako su Gačenke domaćina kao i prošle zezone izazvale na finalno nadmetanje.

U novom okršaju prošlogodišnjih finalista titulu brane izabranice Ivana Maljevića koje su prošle godine iznenadile Bimal Jedinstvo. 

"Brčanske princeze" će ovog puta na svom terenu pokušati da trofej vrate u svoje vitrine, ali pitaju se i Gačanke, a nije se jednom dogodilo da favorit bude iznenađen te su i sve opcije u igri otvorene.

Sastaju se dva kvalitetna rivala koja su u dosadašnjem dijelu sezone pokazala najviše te se očekuje lijepa i uzbudljiva odbojkaška predstava koja je zakazana za nedelju 15.marta sa početkom od 16. sati i 30.minuta u SD "Gimnazije", a BHT1 će direktno prenositi nadmetanje.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.