Hansenu etapa, Intxausti vodstvo

Sedma, kišna etapa na Giru...

Hansenu etapa, Intxausti vodstvo

M. Maksimović

Australski biciklist Adam Hansen pobjednik je sedme etape Gira.Hansen je na svoj 32. rođendan osvojio etapu od 177 kilometara od Marine di San Salvo do Pescare, u vremenu četiri sata, 35 minuta i 49 sekundi. 

Etapa nije bila pretjerano duga, ali nudi nezgodne uspone sa najvišim vrhom na 564 metra. Kiša je dodatno otežala posao biciklistima a u takvoj situaciji najbolje se snašao Australac u ekipi Lotto Belisol koji je dugo lomio svoje protivnike i na kraju je uspio. Emanuel Sella je dugo prijetio ali je dva puta pao i Hansen je do kraja bez problema završio utrku. 

 

Vodeći do danas, Luca Paolini je etapu zaključio sa dvije i pol minute zaostatkate je ostao bez vodstva u ukupnom poretku. 

 

Vodstvo je preuzeo Španjolac Benat Intxausti s pet sekundi prednosti ispred Talijana Vicenza Nibalia. Jedan od velikih favorita za pobjedu Britanac Bradley Wiggins stigao je cilj s 2.31 minuta zaostatka, te je ispao iz prvih deset u poretku. 

 

Sedma etapa, San Salvo - Pescara, 177km

1.Adam Hansen (Aus,Lotto Belisol) 4:35:49 sati

2.Enrico Battaglin (Ita,Bardiani Valvole) + 1:07 

3.Danilo Di Luca (Ita,Vini Fantini) +1:07

4.Mauro Santambrogio (Ita,Vini Fantini) +1:07 

5.Damiano Caruso (Ita,Cannondale) +1:07 

 

Ukupni poredak:

1.Benat Intxausti (Špa,Movistar) 28:30:04 sati

2.Vincenzo Nibali (Ita,Astana) +0:05 

3.Ryder Hesjedal (Kan,Garmin) +0:08 

4.Giampaolo Caruso (Ita,Katusha) +0:10

5.Mauro Santambrogio (Ita,Vini Fantini) +0:13 

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.